Valt u vaak of bent u bang om te vallen?

U kunt terecht bij Fysiotherapie De Eekmaat voor het `Vallen Verleden Tijd`-programma. 

Dit programma is voor ouderen het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het ook echt goed werkt.

Na het volgen van het programma is de kans op vallen met de helft verminderd en is de valangst zelfs met nog meer afgenomen!
Dit betekent dat mensen minder in een isolement leven en beter kunnen omgaan met valgevaarlijke situaties zoals; scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos of een lastige trap.

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val, met grote gevolgen voor de zelfredzaamheid, het langer thuis wonen en de kwaliteit van leven.

Jaarlijks vallen er ongeveer 120. 000 65-plussers. Daarom is valpreventie in Enschede actueel.

Gemeente Enschede, Sportaal en fysiopraktijken organiseren daarom samen de valpreventie groepscursussen in alle stadsdelen. Het doel is ouderen handvatten geven om vallen te voorkomen, valtechnieken aan te leren en weten wat te doen na een val.

De cursus wordt vergoed door de gemeente Enschede. In 2024 worden er meerdere cursussen aangeboden. De eerste ronde start in april

Aanmelden kan via https://sportaal.nl/contact/

De Beweegmakelaars van Sportaal nemen vervolgens contact met je op voor een intakegesprek en korte fysieke test om te kijken of je in aanmerking komt voor de training.

Heb je vragen over de valpreventie cursus of heb je misschien een andere vraag aan de Beweegmakelaar? Stuur een e-mail naar beweegmakelaar@sportaal.nl of naar info@fysiotherapiedeeekmaat.nl

Vallen Verleden Tijd

Ook fysiotherapie de Eekmaat biedt een cursus valpreventie aan. De Cursus Vallen Verleden Tijd bestaat uit een programma van 10 weken waarbij één keer in de week wordt getraind aan loopvermogen, coördinatie, dubbeltaken en valtechnieken.

Meld u aan voor de cursus

Samen met u werken wij aan uw valpreventie.
Neem nu contact op met Fysiotherapie de Eekmaat.